utorok 1. novembra 2011

Hráškovo-kukuricový prívarok s tofu

Tip na takúto jednoduchú a rýchlu večeru mi dala kolegyňa, veľká fanúšička vegetariánskej a indickej kuchyne. Tento recept síce nie je typicky indický, ale veľmi chutný a obsahuje naozaj veľmi dostupné suroviny, ktoré mimochodom možno aj teraz máte v chladničke. Koreniť sa dá podľa osobných preferencií. Áno, nie je to žiadne objavenie ameriky ani prevratná kulinarita, no veľmi dobre poslúži v prípade "núdze":)


pre 2 osoby:
150g mrazenej kukurice
150g mrazeného hrášku, fazuľových strukov, alebo čohokoľvek, čo obľubujete
1 ks tofu - lahôdkového, bieleho, výber je na vás
1 PL ghee alebo masla
kukuričný škrob na dohustenie podľa preferencie
soľ a čierne korenie, prípadne sójovú omáčku
asafoetida (nemusí byť)
omáčku na prípravu tofu

1. Kukuricu a ostatnú mrazenú zeleninu zalejeme horúcou vodou a po chvíľke scedíme.

2.Na panvici rozohrejeme ghee alebo maslo. Pridáme kukuricu, hrášok a ostatnú zeleninu a chvíľku opekáme. Osolíme, opepríme, prípadne dochutíme sójovou omáčkou. Ja pridávam ešte špetku asafoetidy, čo je zaujímavé indické korenie, inak nazývané aj čertovo lejno, ktoré má výraznu arómu, žltú farbu ako vegeta a dodáva špecifickú chuť. Podľa preferencií možeme zmes zaliať troškou vody a podusiť a prípadne pridať kukuričný škrob na získane hustejšej konzistencie prívarku.

3. Tofu syr nakrájame na kocky. V prípade, že použijeme biely tofu syr, môžeme ho predtým pokvapkať sójovou omáčkou prípadne zmesou korenia v troške vody, lahôdkový môžeme rovno použiť. 

4. Na panvici opäť rozohrejeme troška tuku (ghee alebo maslo) a pridáme tofu. Necháme zľahka opražiť a ak ho chceme pripraviť s omáčkou, pridáme ju k tofu. Občas používam hotovú omáčku, napríklad na steaky, čo je veľmi praktické, prípadne sa dá pripraviť viac naturálne a použiť iba soľ, čierne korenie a trošku sójovky.

Podávame s varenými alebo opekanými zemiakmi.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...